Ana Sayfa Mektup Erasmus Kabul Mektubu Örneği | Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

Erasmus Kabul Mektubu Örneği | Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

0
Erasmus Kabul Mektubu Örneği | Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

Erasmus Kabul Mektubu Nedir?

Kabul mektubu, tanım olarak bir kurum içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin öncesinde yer alan niyet unsurlarıdır. Bu niyet unsurları, genellikle eğitim ve çalışma hayatı ile ilgili olmaktadır. Belirlenen plan veya müfredat içerisindeki kişisel veriler, tarihler ve faaliyet süresi gibi bilgiler bulunmaktadır. Bu noktada yer alan Erasmus kabul mektubu ise Erasmus eğitim programlarının gerçekleşmesi adına ilgili kuruma yazılan bir mektup türü içerisinde yer almaktadır. Erasmus kabul mektubu, diğer kabul mektubu tanımlarına ek olarak; mektubun amacı, mektubun yapısı ve mektubun dili tanımlarına sahip olmaktadır. Bu tanımların gerekli ifadeleri içerisinde barındıracak şekilde açıklanması, mektubun nasıl yazılacağı, Erasmus kabul mektubu örneği ve alınması gereken sorumlulukların açıklanan ifadelerle belirtilmesi ile Erasmus Kabul Mektubu Nedir? sorusu cevaplanmaktadır.

Erasmus Kabul Mektubunun Amacı

Erasmus kabul mektubunun amacı, Erasmus değişim ve staj programları gibi yurtdışı eğitim faaliyetlerine katılmayı hedefler. Kabul mektubu, sınav puanı ve dönem notu gibi bazı süreçlerin kabul alma şartlarının tamamlaması gibi süreçlerden sonra yer alır. Bu süreçlerin yeterlilik göstermesi kapsamında, Erasmus programlarının takip edilebilmesi ve kişilerin Erasmus süreçlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi adına Erasmus kabul mektubu yazılmaktadır. Aynı zamanda yurtdışına gidiş ve orada gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri boyunca barınma süresi, bir sorumluluk oluşturduğu için Erasmus kabul mektubu ile bazı bilgilerin verilmesi gerekmektedir.

Erasmus Kabul Mektubunun Yapısı

Erasmus kabul mektubunun yapısı, kısa ve öz ifadelerden oluşmaktadır. Erasmus programı boyunca kurum ve ülke içerisinde gerçekleştirilen eğitim süreçlerindeki bilgiler, kabul mektubu içerisinde yer almakta ve mektubun yapısını da belirlemektedir. Bu noktada mektubun yapısı, ilgili kurumda yer alan yetkililerin gerekli bilgileri kolay bir şekilde öğrenebildiği ve inceleyebildiği bir şekilde olmalıdır.

Erasmus Kabul Mektubunun Dili

Mektubun dili, uluslararası dil standartları ve ilgili kurumun verdiği eğitim dili olarak genellikle İngilizce olmaktadır. Erasmus kabul programına kabul alan kişilerin sınav puanı olarak da İngilizce yeterliliği üzerinde elde ettiği beceriler de mektubun dilini oluşturmaktadır. Ek olarak gidilmek istenen ülke ve üniversite kurumunun da dersler bazında vereceği dil eğitimi de mektubun dili unsurunu belirlemektedir. Bunun yanında diğer bazı dillerin ve kurumlarında Erasmus programlarında yer aldığı da gözlemlenmektedir.

Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?
Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

Erasmus Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

Erasmus kabul mektubu, gönderileceği kurumun belirtilmesini istediği ifadelere yer vermektedir. Bu ifadeler, yurtdışı kaynaklı olarak gerçekleştirilen bir program olan Erasmus programında olması gereken zorunlu bilgilerin bulunmasını içerir. Bu zorunluluk kapsamında belirtilmesi gereken bilgiler ise şunlardır;

Kişisel Bilgiler
Kalıplaşmış cümle
Tarihler
Diğer detay bilgiler
Gönderici Kurumun ismi ve adresleri
İmza
Damga gibi bilgilerdir.

Erasmus programına kabul alan kişilerin kabul mektubu, başlığın hemen altında kişinin ismi ve soy ismini belirtmesi ile başlar. Ardından yer alacak paragrafta, kalıplaşmış bir ifade kullanılır. Devamında ise Erasmus programının tam adı belirtilerek programın hangi tarihler arasında gerçekleşeceği bilgisi verilir. Bu temel bilgilerin verilmesi ile birlikte kuruma ve programa ait diğer detay bilgiler ifade edilir. Son olarak kurum ismi ve adresleri belirtilerek imza ve damga atılır. Böylece Erasmus kabul mektubu aşamaları tamamlanmış olur.

Erasmus Kabul Mektubu Örneği

Erasmus Kabul mektubu; bireysel veriler, şablon cümle, ifade edilen zaman aralığı, diğer ayrıntılar, gönderen kurumun iletişim bilgileri, imza ve damga kısımlarının belirli bir çerçevede oluşturulması ile meydana gelmektedir. Kabul mektubunda kişinin kendi bilgilerini belirttiği bilgilere ek olarak kurumun alması gereken sorumluluklar da mevcuttur. Yer alan ifadelerden hareketle örnek olarak şu şekilde bir Erasmus kabul mektubu örneği ortaya çıkar;

LETTER OF ACCEPTANCE (KABUL MEKTUBU)

Name and Surname of student (Öğrencinin ismi ve soy ismi)
…… University (Üniversite adı)
Faculty of …….. (Fakülte ve bölümü)
To whom it may corcern, (ilgili makama)
This letter is to confirm that we accept the student named above for the intership under the Erasmus+ Programme from ……………. to ………….. During his/her internship, the student will be assigned to do the following. ……. ………. (Bu mektup yukarıdaki adı geçen öğrenciyi Erasmus+ Programı kapsamındaki staja …….. tarihinden itibaren kabul ettiğimizi teyit etmek içindir. …….. staj süresi boyunca öğrenci aşağıdakileri yapmakla görevlendirilir.)
Details of the traineership:
….
….
….
….
Title of traineership: ……………..
Language of traineership: English
Instititution Name: (Kurum İsmi)
Institution Adress: (Kurum Adresi)
Institution Website: (Kurum Web sitesi)
Institution Telephone Number: (Kurumun Telefon Numarası)
Supervisor’s Name: (Danışmanın/Yöneticinin İsmi)
Supervisor’s E-mail: (Danışmanın/Yöneticinin Maili)

Sign (İmza)

Stamp (Damga)

Kurumların Alması Gereken Sorumluluklar

Erasmus Programları kapsamında kurumların alması gereken birtakım sorumluluklar bulunmaktadır. Program dahilinde doğacak tüm yükümlülük de üniversitelere aittir. Program kapsamında yer alan öğrencilerin birbiri ile anlaşmalı halde olan iki üniversite kurumu açısından mağduriyet yaşamaması ve yaşatmaması kuralı esas alınır. Programı ve yapılan anlaşmayı bozacak herhangi bir gelişmenin olmaması gerekir. Bu noktada yer alan unsurlardan birisi olan güvenlik unsuru, özellikle alıcı kurumun teminatı altında olmalıdır. Ek olarak gönderici kurumun kabul mektubunda yer alan unsurların yer almasına özen göstermelidir. Öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğunun güvencesi de gönderici kuruma ait olmaktadır. Kurumların alması gereken sorumluluklar, belirtilen esasların taraflar arasındaki hususlara göre oluşturulmasını zorunlu hale gelmekte ve resmi bir şekilde belgelendirme yoluna gidilmesi gerekmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz