Perşembe, Mayıs 9, 2024

Felsefe Günlük Yaşamımızı Nasıl Şekillendirir?

-

- Advertisement -

İlim, nükte ve düşünce tek kelimeyle tanımlanacak olsaydı, bu ‘felsefe’ ​​olurdu. Felsefenin yaşamlarımızı nasıl şekillendirdiği konusunda hem bilimsel hem de bilimsel olmayan bilgili inananlar arasında büyük bir entelektüel mücadelenin nedeni olmuştur. Aslında çoğu, felsefenin hayatımızı hiç etkilemediğini iddia ediyor. Ezoteriktir ve boş zamanlarında boşta kalan insanları büyüleyen bir şeydir. Ama gerçek şu ki, işler ivme kazanmaya başlıyorsa, bunun nedeni felsefedir. Düşünce kıvılcım çıkarır, akıl ona yardım eder ve mantık onu destekler. Felsefe hayatımıza bu şekilde sızar ve önemi burada yatmaktadır.

Filozof meraklıdır, soruları akla getirir ve sonra onları akıl yürütür. Sadece dünyanın nasıl olacağını hayal edin: Tanrı kimdir, o var mıdır, inançlarım nelerdir, bunlar konuyla ilgili mi vs. gibi sorular olmadan. Ama bunlar sadece felsefenin ortaya çıkıp yanıtlamaya çalıştığı sorular değildir. İnançlar, insan varlığı, duygular, değerler ve daha fazlası gibi tefekkür gerektiren daha büyük yönler vardır. Basitçe söylemek gerekirse, felsefe genel olarak şeylerin anlaşılmasıdır.

Gündelik Hayatlar Nasıl Felsefelenir?

“Felsefe günlük hayatımızı nasıl şekillendiriyor?” sorusunun cevabını aradığınızda, felsefeye doğru atılan ilk adım gibi gelmiyor mu? Yani her şey merakla ve cevapları bulma arayışıyla başlar.

- Advertisement -

Sonuçları Yansıtma – Günlük kararları – doğru ve yanlış, iyi veya kötü ve kâr veya zarar parametreleri içinde tartıyorsunuz. Bütün bunlar muhakeme, analitik düşünme ve karşıt düşünceler gerektirir. Kararlarınızın sonuçlarını yansıtmak için kapsamlı bir anlayış geliştirmedikçe, onları rasyonelleştiremezsiniz. Bu, sahip olduğunuz ve hayatınız boyunca kazanacağınız bir şeydir.

Filtrenin Bilgisi – Felsefe olmasaydı eğitim ve gelişimi mümkün olmazdı. Çoğu insan felsefenin daha basit şeyleri takdir etmeyi zorlaştırdığını düşünür. Ama felsefenin basitleştirdiği zor şeylerdir. Nihai ürün olarak elde ettiğiniz şey, iyi değerlendirilmiş bir bilgi parçasıdır. Anlamak ve daha fazla düşünmek her zaman kolaydır.

Felsefede Devrim Yaratan Düşünce – Düşünceler, insan varlığının değişmez bir parçasıdır. Felsefe olmasaydı, tutarlı, yavan ve analizsiz kalırlardı. Düşünceleri çizme, renklendirme ve sonra onu nesnellik paradigmasına karşı dengeleme yeteneği felsefeye aittir.

Zekayı Keskinleştirir – Beynimizin en büyük gücü, kendi kavramlarını düşünüp formüle edebilmesidir. Felsefe bu sürece doğru akışı ekler. Örneğin, Tanrı’ya inanıyorsanız, bunu yapmanızın nedenleri vardır. Standınızı desteklemek için sayısız argümanınız olacak. Herhangi bir zamanda meydan okursanız, o zaman tavrınızı geri almak için hazır nedeniniz olacaktır. Felsefe, bilgeliğin aklını keskinleştirdiği biley taşıdır.

- Advertisement -

Shruti T, mesleği yaratıcı bir yazardır. Bir yazar olarak, gücünden vazgeçmedikçe kalemin her zaman kılıçtan keskin olduğuna inanır. Kendini bilgi denizinde bir damla olarak görüyor ama yazma tutkusu içinde sürekli yanıp sönüyor. Onun için yazmak, tutarlı bir neşe kaynağı olan düşünceleri dile getirmek için en iyi araçtır.

- Advertisement -
admin
admin
Türk & Dünya Edebiyatına dair tüm mektupların yer aldığı, mektuplara dair zengin ve edebi bir koleksiyon.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img

Related Stories